Kако да ја подесите SS IPTV апликацијата на smart TV

SS IPTV е едноставна Smart IPTV, е плеер за повеќе намерни, SS IPTV апликацијата може да гледате iptv стримови од интернет на вашиот Smart TV

 

SS IPTV симнување на апликацијата

 

1. SS IPTV апликација за LG

Од вашиот Smart TVLG smart tv, SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната LG Smart World сопствена платформа, во било која држава. Може да ја најдете апликацијата SS IPTV на LG store.

 

2. SS IPTV апликација за Samsung Smart TV

Апликацијата работи на D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

3. SS IPTV Philips Smart TV:

Апликацијата работи со D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

SS IPTV Прикачување на плејслита на твојот Smart Tv

За да прикачите M3u листа на Smart TV користејки SS IPTV постојат 2 различни начина:

  1. Прикачување со помош на линк (external playlists) ssiptv
  2. прикачување со непостојан пристапен код (internal playlists)

 

1 Прикачување на M3u листа со директен линк

чекор 1: Отворете ја апликацијата и ќе го видите “ Главниот дел од апликацијата“. На главниот дел кликнете на Подесување ( Settings ) копчето.

Чекор 2: За да ја прикачите M3u листата со директен линк

  • Отидете до Content оделот во делот setting од оваа апликација
  • Одберете External playlists

Кликнете на Add копчето подолу од главниот екран од десната страна.

Чекор 3: Внесете го името на плејлистата ( може да биде било кое име ) и потоа внесете ја M3u листата. Ве молиме при внес проверете дали сите карактеруи се точни доколку се е е како што треба притиснете на копчето Save од горниот десен дел од екранот. Откако ќе притиснете на копчето Save ќе ви се појави дека листата се отвора ( the list are loading ).

 

Чекор 4: Вратете се до Главниот екран и тука ќе видите дека плејлистата е достапна.

 

#2 Прикачување на плејлистата со или преку internal playlists

Чекор 1: На главниот екран кликнете на Setting копчето
Чекор 2: Отидете до General подделот од делот за подесување на апликацијатаи потоа притиснете на Get code копчето. Твојот код може да се користи 24 часа ( или додека не се генерира нов код )
Овој код треба да го искористите за да генерирате M3u листа преку вашиот PC.

Чекор 3: Одете до веб страната од апликацијата SS IPTV за да ја прикачите листата ( upload playlist )

Внесете го добиениот код и притиснете го копчето  Add Device

Чекор 4: Откако ќе го додадете вашиот телевизаор ве молиме проверете во делот External Playlists и потоа отидете до ADD ITEM копчето

Во делот за промени ( Edit ) внеси ја m3u листата.

ssiptv

Чекор 5: Вратете се до главниот дел од апликацијата. Вашата внатрешна листа ќе биде достапна во делот My playlist од главниот екран. Сега можете да кликнете на My Playlist за да гледате одреден тв канал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *