Како да гледате Iptv на VLC

Чекор 1: Симнете и инсталирајте VLC media player доколку го немате во вашиот компјутер. Откако ќе се инсталира отворете ја апликацијата и потоа притснете на “Media”.

Чекор 2: Кликнете на “Open network stream”.

Чекор 3: Внесете го линкот кој го имате добиено од нас и потоа притиснете ентер.

Чекор 4: Во зависност од јачината на вашиот компјутер е и времето за кое ќе се отвори листата, доколку имате послаб компјутер ќе треба да почекате малку повеќе се додека листата не се отвори , притиснете ја следнава комбинација CTRL+L за да ви се појави плејлистата.

Како да подесите Iptv на Коди

1. Стартувајте ја апликацијата Kodi и одберете Settings

2. Кликнете на Add-ons

3. Одберете Install from repository

4. Кликнете на PVR clients

5. Лизгајте надолу и одберете PVR IPTV Simple Client

6. Кликнете на Install

7. Почекајте додека не се инсталира PVR IPTV Simple Client додатокот и не добиете порака дека додатокот е инсталиран.

8. Кликнете на PVR IPTV Simple Client повторно.

9.Кликнете на Configure

10. Под General, Одберете ја опцијата m3u Play list URL

11. Внесете го добиениот линк од нас и потоа кликнете на ОК

Нов кориснички контрол панел за корисници

Откако преку емаил ќе го добиете линкот и корисничкото име и лозинката вие треба да се најавите во нашиот нов контролен панел или работна табла за корисници на нашата услуга. Откако ќе се најавите почената страна ќе изгледа како сликата подолу на која се појаснети главните функции кои вие треба да ги знаете.

Откако ќе ги подесите посакуваните канали или ќе додадете MAG адреса за вашиот уред кликнувате на копчето зачувај или ( save ). Потоа од менито лево со кликнување на Downloads одите во делот од каде што можете да го копирате или симнете вашиот m3u линк. ( види слика подолу )

И на крај доколку сакате да стапите во контакт со нас на пример за продолжување на вашата претплата со кликнување на Request десно од мените ќе се отвори страната преку која можете да не контактирате за продолжување на вашата претплата, или информации поврзани со вашата услуга.

Колку интернет троши гледањето на Iptv телевизија?

HD Спортски канал – 1.26 GB од час.

HD Спортски канал2 – 1.44 GB од час.

SD Спортски канал – 842 MB од час.

SD Филмски канал – 270 MB од час.

SD Музички канал – 297 MB од час.

SD = 750K bps = 329.58 MB / Од час / 8 Часа на ден = 81.73 GB / Месечно

HD = 1 Mbps = 439.43 MB / Од час / 8 Часа на ден = 108.98 GB / Месечно.

Филмови и серии ( Vod )

Micro HD = 650 Kbps = 285.63 MB / Од час / 8 Часа на ден = 70.83 GB / Месечно.

HD = 1.4 Mbps = 615.21 MB / Од час / 8 Часа на ден = 152.57 GB / Месечно.

Сите овие бројки прикажани погоре преставуваат општа потрошувачка на интернет. Доколку вие имате неограничен интернет, тогаш овие бројки треба да ги игнорирате.

Дали ова беше корисно?

Kако да ја подесите SS IPTV апликацијата на smart TV

SS IPTV е едноставна Smart IPTV, е плеер за повеќе намерни, SS IPTV апликацијата може да гледате iptv стримови од интернет на вашиот Smart TV

 

SS IPTV симнување на апликацијата

 

1. SS IPTV апликација за LG

Од вашиот Smart TVLG smart tv, SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната LG Smart World сопствена платформа, во било која држава. Може да ја најдете апликацијата SS IPTV на LG store.

 

2. SS IPTV апликација за Samsung Smart TV

Апликацијата работи на D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

3. SS IPTV Philips Smart TV:

Апликацијата работи со D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

SS IPTV Прикачување на плејслита на твојот Smart Tv

За да прикачите M3u листа на Smart TV користејки SS IPTV постојат 2 различни начина:

 1. Прикачување со помош на линк (external playlists) ssiptv
 2. прикачување со непостојан пристапен код (internal playlists)

 

1 Прикачување на M3u листа со директен линк

чекор 1: Отворете ја апликацијата и ќе го видите “ Главниот дел од апликацијата“. На главниот дел кликнете на Подесување ( Settings ) копчето.

Чекор 2: За да ја прикачите M3u листата со директен линк

 • Отидете до Content оделот во делот setting од оваа апликација
 • Одберете External playlists

Кликнете на Add копчето подолу од главниот екран од десната страна.

Чекор 3: Внесете го името на плејлистата ( може да биде било кое име ) и потоа внесете ја M3u листата. Ве молиме при внес проверете дали сите карактеруи се точни доколку се е е како што треба притиснете на копчето Save од горниот десен дел од екранот. Откако ќе притиснете на копчето Save ќе ви се појави дека листата се отвора ( the list are loading ).

 

Чекор 4: Вратете се до Главниот екран и тука ќе видите дека плејлистата е достапна.

 

#2 Прикачување на плејлистата со или преку internal playlists

Чекор 1: На главниот екран кликнете на Setting копчето
Чекор 2: Отидете до General подделот од делот за подесување на апликацијатаи потоа притиснете на Get code копчето. Твојот код може да се користи 24 часа ( или додека не се генерира нов код )
Овој код треба да го искористите за да генерирате M3u листа преку вашиот PC.

Чекор 3: Одете до веб страната од апликацијата SS IPTV за да ја прикачите листата ( upload playlist )

Внесете го добиениот код и притиснете го копчето  Add Device

Чекор 4: Откако ќе го додадете вашиот телевизаор ве молиме проверете во делот External Playlists и потоа отидете до ADD ITEM копчето

Во делот за промени ( Edit ) внеси ја m3u листата.

ssiptv

Чекор 5: Вратете се до главниот дел од апликацијата. Вашата внатрешна листа ќе биде достапна во делот My playlist од главниот екран. Сега можете да кликнете на My Playlist за да гледате одреден тв канал.

Подесување на IPTV на Amazon Fire TV?

Smart IPTV на уреди со Android TV и Amazon Fire TV

Android TV верзија на апликација сега е достапна на Google Play.
Следете го овој линк за да ја инсталирате апликацијата. Доколку не е копматибилна со вашиот уред на Google Play, тоа значи дека вашиот уред не е Android TV.

Исто така проверете за Media formats and codecs, поддржани од Android платформата. доколку вашиот стрим не работи во апликацијата директно, тоа значи дека не е поддржан од природните Android кодекси, според тоа ќе треба да користите надворешна апликација (проверете ги  коамдните од далечинското подолу).

Важно 1! Потребно е да инсталирате еден од медија плеерите достапни на Google Play за да гледате видеа во вашата плејлиста. Некои примери се VLCMX Player итн. Можете да го корстите како надворешен уред за вашите стримови.

Важно 2! Android верзијата од апликацијата е сеуште во почетна бета верзија, според тоа самата апликација се уште ги нема сите можности кои истата апликација ги има на другите тв платформи. Сите тие функции ќе бидат додадени штом апликацијата биде достапна како финална.

Доколку сакате да ги тестирате сите нови функции како тие ќе излегуваат следете ги инструкциите дадени на овој линк. Вклучете го вашиот телевизор ( префрлете на Android tv ) и инсталирајте ја апликацијата од вашиот компјутер користејки го вашиот Google налог со кликнување на симни во Google Play линкот откако ќе аплицирате за тестер на линкот кој е прикажан погоре.


APK v1.6.10
Клик за симнување

Инсталирање на апликацијата на неофицијални кутии со Android

Доколку имате не-Android TV (клон) Android box, се уште можете да се обидете да инсталирате на вашиот уред со симнување на најновата APK прикажана погоре, но секако немојте да очекувате дека апликацијата мора да работи исправно.

Проверете дали вашиот има инсталирано Android 5.0+ верзија. Телефони/таблети се уште не се поддржани.

Инсталирање на апликацијата на уредите со Amazon Fire TV

Оваа апликација не е повеќе достапна на Amazon Apps маркетот и нема да биде надградувана автоматски.

Можете да ја инсталирате рачно најновата верзија користејки директен APK линк за симнувње во Downloader app ( Пребарувач мод ).

Ве молиме следете го овој туторијал за странични APKs на Amazan Fire Tv уреди.

Вчитување на сопствена листа

Апликацијата не соддржи тв канали, само е алатка со помош на која можете да гледате Iptv или OTT стримови.
Можете да внесете сопствена iptv листа следејки ги овие инструкции во my playlist upload секцијата.

Како да подесите iptv на Roku ?

Доколку сакате да користите Roku уред и сакате да ја користите услугата на Iptv Македонија

Инструкции :
Притиснете на Home копчето од вашиот далечински управувач за да го отворите главниот екран
Лизгајте надолу и одберете Streaming Channels
Лизгајте надолу и одберете Personal Media category
Одберете го M3U Playlist Player (портокалова икона со мал бел триаголник)
Притиснете на OK копчето за да одберете апликација
Селектирајте Add Channel за да инсталиратеl M3U Playlist Player
Од почетниот екран одберете го M3U Playlist Player
Одберете Нова Плејлиста и внесете ја M3U плејлистата (Купена од вас од нашата веб страна)
Зачувајте ја плејлистата и почекајте додека не се лоадираат сите тв канали

Како да поправите доколку Mag порталот е блокиран

Како да ја поправите Блокираната адреса на порталот на Mag уредот ‘СЕРВЕР II и СЕРВИС I.

MAG уредите ги губат поставките за порталот по ажурирањето на уредот до најновата верзија на системскиот софтвер и тоа нема да им овозможи на корисниците да додадат адреси на портал на самиот уредот.
Значи, во случај на какво било блокирање од страна на infomir, можете да ги користите следниве методи за да ги одблокирате вашите MAG-уреди.

Во ова упатство, ние ќе ве научиме како да го деградирате системскиот софтвер на верзија што работи со IPTV портали или да инсталирате датотека  што ги враќа поставките за порталот и IPTV каналите преку USB-уред, ако вашиот уред е блокиран од infomir и вие повеќе не можате да гледате IPTV канали.

Важно известување: Мора да ја исклучите функцијата AUTO UPDATE за вашиот MAG уред. Функцијата за автоматско ажурирање мора да биде исклучена од поставките, во спротивно, тоа ќе предизвика проблеми.

Блокирани уреди од страна на infomir (MAG 250-254-256-322-324)

Ако вашиот уред е блокиран од infomir, можете да ги користите подолу датотеките со слики со подоцнежната слика за повторно да го вратите вашиот пристап до IPTV каналите.

Започнете со преземање на датотеката прикажани подолу врз основа според кој модел користите и копирајте ја во USB флеш-уред. Важна забелешка: Уверете се дека USB флеш-уредот е во исправна состојба и капацитетот на складирање да не е помал од 16 GB. Уреди преку infomir (MAG 250-254-256-322-324)

Во зависност од вашиот MAG модел преземете го соодветниот документ подолу.

Firmware Download ‘Server 2

Mag250

Mag254

Mag256

Mag322

Mag324

Mag349

Mag351

Firmware Download ‘SERVER I‘
MAG250 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag250-noblock.zip
MAG254 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag254-noblock.zip
MAG256 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag256-noblock.zip
MAG322 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag322-noblock.zip
MAG324 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag324-noblock.zip

USB уредот мора да ги содржи следниве услови:

 1. Мора да биде форматiран во FAT32.
 2. Ако има повеќе од една партиција на USB уредот, треба да ја користите првата.

* Обрнете внимание на тоа дека мора да ја исклучите функцијата AUTO UPDATE за вашиот MAG уред

Како да ја инсталирате датотеката со noblock image file

За MAG250-254:

На PC (подготовки за USB уредот)

 • Симнете го imageupdate документот преку еден од линковите поготе прикажани.
 • Копирајте го imageupdate документот на USB уредот креирајки фодлер mag<model>На пример, морате да креирате фолдер внатре во вашиот USB уред и да го именувате истиот mag250 и потоа да го копирате “imagefile” внатре во самиот фолдер

Белешка: Не исклучувајте го STB и исклучете го USB уредот до крајот на ажурирањето.
Не користете големи букви за именување на папките или датотеките.

На MAG

 1. Поврзете го спремениот USB уред на STB сокетот.
 2. Отворете System settings ⇒ Software update.
 3. In the window Software update set Update method = USB. You can see two new options:
  • Disk – името на USB-драјвот
  • Path –Патека за ажурирање на фајловите на USB-драјвот
 4. Одберете Verify (OK) за да бидете сигурни дека STB го детектира imageupdate документот.
 5. Ако датотеката е откриена и не може да се прочита, ќе видите Software Update прозорец.
 6. Во Software Update прозорецот можете да ги видите описите на верзиите на софтверот: Моментална верзија (функционална во STB) и Нова врзија (достапна на USB драјвот).
 7. За да започнете со ажурирање кликнете Update (F1) во the Software Update прозорецот.
 8. Почекајте додека не заврши ажурирањето. Статусот на ажурирањето на софтверот се прикажува со лентата за напредок и коментари.
 9. Откако ќе се стартува софтверот, STB ќе се рестартира автоматски.

За MAG256:

На компјутер (подготовки за USB-драјвот)

 • Симнете го imageupdate документот од објавените линкови погоре.
 • Ставете го imageupdate документот на USB-драјв директориум mag<model>На пример, морате да креирате фолдер внатре во самиот стик и да го крстите mag256 и потоа копирајте го “imagefile” внатре во ново креираниот фолдер.

Забелешка: Не го исклучувајте STB и исто така не го вадете USB драјвот се до завршување на процесот на ажурирање.
Не користете големи букви за именување ба фолдерите или за имиџ документите.

На MAG

 1. Приклулете го подготвеното USB во STB слотот.
 2. Отворете System settings ⇒ Software update.
 3. Во Software update прозорецот подесете Update method = USB. Ќе видите две нови опции:
  1. Disk – име на самото USB.
  2. Path – Патека  до документите за ажурирање на самото USB.
 4. Одберете Verify (OK) за да бидете сигурни дека STB го има детектирано imageupdate документот.
 5. Ако датотеката е откриена и успешно може да се прочита, ќе видите Software Update прозорец.
 6. Во Software Update прозорецот се описи на верзиите на софтверот: Моменталната верзија (фукнкционална на STB) и новата верзија (достапна на самото USB).
 7. To begin the update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update process is complete. The status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. When the software is updated the STB will automatically reboot.

For MAG322-324:

On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it mag322 or mag324 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

1. Connect prepared USB-drive to STB. You can use any USB connector of STB: both rear or front.
2. Open Settings⇒ System settings ⇒ Software update.
3. In Software update window set Update method = USB. You can see two new options:

 • Disk – name of USB-drive
 • Path – Path to update file on the USB-drive

4. Select Verify (OK) to make sure that STB can detect imageupdate file.
5. If the file is detected and readable successfully you’ll see Software Update window.
10. Select subsequent operation after comparing Current and New versions:

 • To start update push Update (F1).

11. Wait until the update process is complete. After completing the update, the STB automatically reboots.
Note. Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.

There you have it. The above examples are for the devices that no longer have access to IPTV channels and you can use the mentioned ways to restore access to IPTV channels. If your device was not listed in the article up to now, you can skip the no block update and simply downgrade your device to the factory image and still bypass the blockage by infomir. In the above tutorial, we will show you how to do it.

MAG250-254
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it based on the DEVICE MODEL which can be mag250 or mag250 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

 1. Connect prepared USB-drive to STB socket.
 2. Open System settings ⇒ Software update.
 3. In the window Software update set Update method = USB. You can see two new options:
  • Disk – name of USB-drive
  • Path – Path to update file on the USB-drive
 4. Select Verify (OK) to make sure that the STB detects imageupdate file.
 5. If the file has been detected and can be read you’ll see Software Update window.
 6. In Software Update window you can see descriptions of the software versions: the Current version (operating in STB) and New version (available on the USB drive).
 7. To begin to update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update is complete. Status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. After software loads, STB will automatically reboot.

MAG256
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it mag256 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

 1. Insert the prepared USB drive in STB slot.
 2. Open System settings ⇒ Software update.
 3. In the Software update window set Update method = USB. You can see two new options:
  1. Disk – name of USB-drive;
  2. Path – Path to update file on the USB-drive.
 4. Select Verify (OK) to make sure that the STB has detected the imageupdate file.
 5. If the file is detected and readable successfully you’ll see Software Update window.
 6. In the Software Update window are descriptions of the software versions: the Current version (operating in STB) and New version (available on the USB drive).
 7. To begin the update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update process is complete. The status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. When the software is updated the STB will automatically reboot.

MAG322-324-349-351
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Симнете го imageupdate документот од линковите дадени погоре.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it based on your DEVICE MODEL such as mag322 or mag324 etc and then copy the “imagefile” inside that folder.

Чекор 1: Bringing up the System Recovery Utility menu

За да го направите тоа:

 1. Исклучете (исклучете го напојувањето) на STB.
 2. Притиснете и држете го Menu копчето на далечинското (треба да биде насочено директно спрема STB).
 3. Се уште држете го копчето Menu button power the STB on (plug in the power supply).
 4. Почекајте (~10 секунди) System Recovery Utility menu.
 5. Ослободете го Menu копчето.

Чекор 2: Следете ја патеката подолу :
Одберете Upgrade tools ⇒ Upgrade Software ⇒ Using USB ⇒ Yes.

.

Почекајте додека не заврши процесот. По завршувањето на процесот на ажурирање, STB ќе се рестартира автоматски.

Note: Не го исклучувајте STB и не го отстранувајте USB се до завршувањето на процесот на ажурирање.
Не користете големи букви за именување на папките или имиџ датотеките.

Што доколку Iptv протокот е блокиран?

Зошто VPN?

Пред да се одлучите да поставите iptv во вашиот дом проверете дали вашиот интернет провајдер дозволува да користите iptv, поточно дали истиот проток е блокиран. Тоа најчесто се дознава на тој начин што на пример не можете да ја отворите добиената листа или неотворање на сите канали. Во случај да вашиот провајдер го блокира iptv протокот, имате една можност која треба да ја примените за да би можеле да следите iptv. Се работи за алатката vpn , пронајдете соодветна апликација за vpn преку која ќе можете да следите iptv. Доколку немате познавање, повикајте некој кој би можел да ви инсталира vpn. Инаку чисто за напомена постојат два типа на vpn апликации и тоа бесплатни и платени апликации. Секако платените апликации обезбедуваат реална заштита ( чадор ).

Ви нудиме совет за страна преку која можете да купите vpn по евтини цени страната се вика https://privatevpn.com/

Преку истата можете да се претплатите на месечен пакет за 7.67 евра или да одберете од другите два пакета кои исто така се поволни.

Како да ја подесите Smart IPTV апликацијата на Smart tv?

Овој туторијал е наменет за LG Smart TV но може да биде ист процесот и за некој друг модел на Smart TV.

 

1 ===> инсталирање на апликацијата Smart IPTV на Smart TV

Постојат 2 начина за инсталирање на апликaцијата, директно од LG продавницата, воедно е и најлесниот начин, или преку USB за истиот модел.

Инсталирање преку LG продавницата:

2 ===> Стартувајте ја апликацијата 

Стартувајте ја апликацијата, Сликата погоре прикажува слика од Smart IPTV интерфејсот. Она што сега не интересира е MAC адресата на Smart IPTV.

** Доколку вашата апликација не е активирана ќе биде потребно истата да ја купите. Доколку ја користите по прв пат имате можност за нејзино користење бесплатно во период од 7 дена**

3 ===> Подесување на апликацијата

За да го користите линкот од наша страна, прво што треба да направите е да го посетите линкот подолу

http://siptv.eu/mylist/

1. Внесете ја MAC адресата од вашиот Smart TV во полето под реден број 1.

2. Симнете го M3U (m3u_plus) линко од вашиот профил од нашата веб страна и истиот внесете го во полето број 2

3. Притиснете на копчето испрати ( Submit )

4. Доколку ги завршите сите подесувања исправно, ќе ви се појави порака “success …” со вкупниот број на тв канали.

B. Буквата B означува поле во кое можете да ја избришете вашата mac адреса.

4 ===> Гледај и уживај

Рестартирајте ја Smart IPTV апликацијата за да се прифатат дадените промени.

Откако ќе ја рестартирате аплиакцијата сега треба да се појават сите тв канали
Внимание: Доколку имате Samsung smart tv ќе приметите дека Samsung ја има отстрането Smart IPTV апликацијата од Samsung продавницата.
Доколку веќе имате купено IPTV претплата и инсталирано на Samsung smart tv,треба да го оневозможите автоматското апдејтирање на оваа апликација или да ја инсталирате истата преку USB.

Следете ги овие чекори за да го запрете/исклучите автоматското апдејтирање на вашиот SAMSUNG TV

 1. Одете до Settings.
 2. Одберете Support.
 3. Одберете Software Update.
 4. Одберете Auto Update.
 5. Одберете OFF