Како да платите во банка или преку e-banking

За да извршите уплата за одредена iptv услуга потребна ви е наша трансакциска сметка. Инаку може да извршите уплата во било кој банка во Македонија. Кликнете на сликата за да ја видите во оригинална големина.

 

Откако ќе извршите уплата, доставете ни слика од уплатницата, независно дали сте извршиле уплата онлајн или на шалтер. Откако ќе ја доставите уплатницата, услугата ќе ви биде активна во рок од 10 минути, доколку биде се во ред со уплатата

IPTV Smarters Pro

PTV Smarters Pro:
Најдобра апликација за тие кои користат android или ios оперативен систем

*Android телефон
*ios телефон или Iphone
*Android box
*Android TV
*Apple TV
*Fire stick уред

Можете да ја користите аплиакцијата на три начина.
1. Xtream-codes Api
2. Со симнување на [m3u] документ и прикачување на истиот.
3. Со внесување на линкот директно во апликацијата [input m3u line]

Најмногу или најчесто користена апликација за гледање на iptv
И воедно одличен видео плеер за гледање на видео содржина

Може да гледате:
*Телевизија во живо
*Vod
*Серии
*Филмови
Може да се користи аплиакцијата на Android или IOS уреди.

 

*Атрактивен дизајн

*моќна апликација

*Голема масовна употреба

 

*Лесна за користење
Други придобивки од оваа апликација

Список на карактеристики на апликацијата:
1- поддршка за вграден плеер:
Има вграден видео плеер кој ги поддржува сите стандардни кодекси, вклучувајќи формат на филм од 4к.
2- multiscreen поддршка:
Дозволува на корисниците да гледаат 4 екрани во исто време.
3- EPG поддршка:
Ги прикажува информациите за Програмата како Име на програмата, Следна информација за програмата. Освен тоа, го прикажува целосниот EPG со временска рамка за секој канал.
4- Можност за снимање на програма:
Му овозможува на корисникот да снима телевизија во живо и да го гледа во кое било време од списокот за снимање. Корисникот мора да има две активни врски за снимање телевизија во живо.
5- chromecasting/favorite section:
Има функција ChromeCasting која им овозможува на корисниците да го емитуваат видеото на надворешниот ТВ уред. Исто така, има можност корисникот да ги додаде своите видеа или канали во нивниот омилен дел.
6- Родителски надзор:
Корисникот може да постави родителска контрола со ставање лозинка за содржина за возрасни.
7- поддршка за вграден плеер:
Има вграден видео плеер кој ги поддржува сите стандардни кодекси, вклучувајќи 4K видео формат исто така.

 

Најлесен начин на користење

 

Вчитувањето на врската е во делот xtream-кодови Api.

 

Чекор 1:
Одберете најава со Xtrеam Codes API

Чекор 2:
Внесете ги деталите кои ги имате  добиено од нас:
Чекор 3:
И потоа на крај притиснете на [ ADD USER ].

Откако успешно ќе биде додаден корисникот потоа ќе се појави како на сликата подолу, кликнете  на белото поле и почекајте додека не се вчита листата, понекогаш е потребно и до 30 секунди во зависност од брзината на уредот.

Како да подесите IPTV на MAGBOX?

Овој туторијал ќе ви појасни како да го подесите уредот. За да можеме да го активираме уредот од ваша страна потребно е да ни ја доставите мac адресата при правење на нарачката.

Отидете до внатрешниот портал од вашиот MagBox уред. Вклучете го вашиот уред и држете го копчето GEAR на вашиот далечински уред, кое е сместено на средина од вториот ред, од горниот дел од далечинскиот уред.

Одете во подесувања:
Додека сте во внатрешниот портал, повторно притиснете го копчето „GEAR“ на далечинскиот управувач за да пристапите до менито за поставки.
Забелешка: Во порталот има и мени со поставки ‘GEAR’ икона, ова е неточно мени. Треба да пристапите до менито за поставки од копчето ‘GEAR’ на далечинскиот управувач.
Одберете ја ‘Servers’ опцијата.
Внесете ја URL врската во Portal 1 URL or Portal 2 URL која ја имате копирана од вашиот профил од нашата веб страна.
Можете да поврзете USB тастатура на вашиот MagBox уред или да користите виртуелна тастатура (постои копче за тастатура на далечиснкото)
Одберете и притиснете ‘OK’ за да ги зачувате промените.

Гледање  на Iptv после направеното подесување

Вклучете го MagBox уредот.
Одберете канал за да гледате.

Проблеми со следење на iptv

Доколку имате било каков проблем со следење на iptv ве молиме следете ја инструкцијата подолу.

Рестартирајте го вашиот MagBox уред или Рутер

Како да подесите IPTV на Apple iPad, Apple iPhone или Apple

Овој туторијал ќе ви ги објасни инструкциите за подесување за Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ( Apple TV уредот мора да биде 4 та генерација ) Iptv Македонија препорачува употреба на IPTV медија контролор, има неколку од овие достапни во App Store, овој туторијал се заснова на „платена за“ апликација наречена „rIPTV“, оваа апликација има еднократна такса 2,99 фунти за купување и употреба. Апликацијата rIPTV е многу добра и нуди далеку супериорно искуство за корисникот, со целосен шестдневен ТВ Распоред и EPG со целосен Синопсис за филмови, тајмер, прегледи на IMDB, омилени и повеќе.

 

rIPTV инструкции за подесување

 1. Одете до ‘App Store’ и пребарајте за ‘rIPTV’.
 2. Инсталирајте ја и стартувајте ја ‘rIPTV’ апликацијата.
 3. Кликнете на знакот плус ‘+’ од ‘Playlists’ менито.
 4. Одберете ‘Load from playlist’.
 5. Внесете име во полето за име (Пример: Live TV Store)
 6. Внесете или пастирајте вашата единствена плејлиста во полето за ‘URL’.
 7. Одберете ја вашата држава од ‘Country’ list.
 8. Кликнете на ‘Save’.
 9. Сега можете да кликнете на ‘Live TV Store’ услугата од ‘Playlists’ за да започнете со гледање.

 

Доколку сакате да користите бесплатна апликација, прочитајте го туторијалот подолу за ‘GSE SMART IPTV PRO’.

Отидете до ‘App Store’ и пребарајте за ‘GSE SMART IPTV PRO’.
Инсталирајте ја и стартувајте ја апликацијата ‘GSE SMART IPTV PRO’.
Отворете го менито за подесување на апликацијата и кликнете на ‘REMOTE PLAYLISTS’.
Кликнете на ‘+’ копчето и одберете ‘Add M3U URL’ опцијата.
Внесете име во полето за ‘Playlist name’  (Пример: Iptv Македонија)
Очистете ја целосно постоечката содржина и било која празнина надвор од Playlist Link полето и потоа внесете ја вашата единствена листа.
Кликнете на ‘Add’ копчето.
За да започнете со гледање кликнете на Iptv Македонија од ‘Remote Playlists’.
Гледање на телевизија после основното подесување

Стартувајте ја IPTV апликацијата.
Одете до ‘Remote Playlists’.
Кликнете на ‘Iptv Македонија’ playlist.
Одберете канал за гледање..

Како да инсталирате ( IPTV.SH ) на ENIGMA 2 ( Со Putty )

Ова е инструкција за Enigma 2/ Linux инсталација, потребно е да имате инсталирано putty:

1- Одете до вашиот Enigma2 уред и земете ја вашата IP адреса

Одете до SettingsSetupSysteemNetworkDevice SetupAdapter Подесувања

И земете ја вашата IP адреса започнува со 192.168….

4 – Одете до вашиот компјутер и симнете ја Putty

5- Отворете ја апликацијата Putty и додадете ги следниве подесувања

додадете ја вашата IP адреса од вашиот Enigma уред ( Иста IP како чекорот 3 ) Порт 23 врста на конекција TelenetClick on open

6 – Вашите основни информации за најава и лозинката се root

7 – Копирајте ја вашата линија  ( ќе ја добиете со правење на нарачка од нашата веб страна )

wget -O /etc/enigma2/iptv.sh “http://ipthost.com:25461/get.php?username=XXXXXX&password=XXXXXX&type=enigma216_script&output=ts” && chmod 777 /etc/enigma2/iptv.sh && /etc/enigma2/iptv.sh

8 – користете ДЕСЕН КЛИК ОД ГЛУВЧЕТО откако ќе ја внесете линијата притиснете на ENTER

9 – Внесете reboot и вашиот уред ќе се рестартира

Како да подесите IPTV на LINUX Уред (Windows) ?

Овој туторијал ќе ви појасни како да подесите компјутери кои користат Linux.

 1. Симнете и инсталирајте го VLC Player од Videolan.org
 2. Стартувајте го VLC Player и кликнете на ‘Media’ -> ‘Network Tab’ -> ‘Open Network Stream’.
 3.  Пастирајте го линкот ‘network URL’ во адреса барот, потоа кликнете долу на play’
 4.  За да имате прегледност на сите канали кликнете на ‘View’ -> Playlist.

 

Гледање на телевизија после подесувањето

 1. Стартувајте го VLC Player -> Кликнете на: ‘Media’ -> Одберете: ‘Open Network Stream’ -> Одете до: ‘Network Tab’
 2. Осигурајте се дека вашиот линк е внесен во: ‘Network URL’.
 3.  Кликнете на ‘Play’ копчето.
 4.  За да имате прегледност на сите тв канали кликнете на ‘View’ -> Playlist.

 

Проблеми при гледање на телевизија

Доколку имате било какви проблеми ве молиме следетеги следниве инструкции.

 1. Флеширајте го вашиот DNS. Во Ubuntu/Debian/Linux Mint, отворете го ‘Terminal’ потоа внесете: sudo /etc/init.d/dns-clean start
 2. Рестартирајте го Linux системот и вашиот рутер.

ИПТВ Македонија

Најдобрата интернет телевизија достапна веднаш!
Беспрекорен стриминг со преку 7500 канали дефинитивно е најдобра моментална инвестиција.
Константно надградување со нови програми, филмови и серии.
Гледајте ги сите светски канали на вашиот смарт телефон, телевизор, компјутер со само една годишна претплата.
Пакетот е погоден за секој член од семејството: спорт, вести, серии, филмови, цртани.
 Купи еднаш – Користи цела година! Подршка од нашиот тим 24/7.
Единствен услов за користење е бежичен интернет со брзина од 10 или 15 Mbps.
Не пропуштајте ја специјалната цена бидејќи количините се ограничени.