Како да подесите iptv на Roku ?

Доколку сакате да користите Roku уред и сакате да ја користите услугата на Iptv Македонија
Инструкции :
Притиснете на Home копчето од вашиот далечински управувач за да го отворите главниот екран
Лизгајте надолу и одберете Streaming Channels
Лизгајте надолу и одберете Personal Media category
Одберете го M3U Playlist Player (портокалова икона со мал бел триаголник)
Притиснете на OK копчето за да одберете апликација
Селектирајте Add Channel за да инсталиратеl M3U Playlist Player
Од почетниот екран одберете го M3U Playlist Player
Одберете Нова Плејлиста и внесете ја M3U плејлистата (Купена од вас од нашата веб страна)
Зачувајте ја плејлистата и почекајте додека не се лоадираат сите тв канали

Leave a Reply