Туторијали

Колку интернет троши гледањето на Iptv телевизија?

HD Спортски канал – 1.26 GB од час. HD Спортски канал2 – 1.44 GB од час. SD Спортски канал – 842 MB од час. SD Филмски канал – 270 MB од час. SD Музички канал – 297 MB од час. SD = 750K bps = 329.58 MB / Од час / 8 Часа на ден = 81.73 GB…

IPTV Smarters Pro

IPTV Smarters Pro: Најдобра апликација за тие кои користат android или ios оперативен систем *Android телефон *ios телефон или Iphone *Android box *Android TV *Apple TV *Fire stick уред Можете да ја користите аплиакцијата на три начина. 1. Xtream-codes Api 2. Со…

Како да подесите IPTV на LINUX Уред (Windows) ?

Oвој туторијал ќе ви појасни како да подесите компјутери кои користат Linux. Симнете и инсталирајте го VLC Player од Videolan.org Стартувајте го VLC Player и кликнете на ‘Media’ -> ‘Network Tab’ -> ‘Open Network Stream’.  Пастирајте го линкот ‘network URL’…

Како да гледате Iptv на VLC

Чекор 1: Симнете и инсталирајте VLC media player доколку го немате во вашиот компјутер. Откако ќе се инсталира отворете ја апликацијата и потоа притснете на “Media”. Чекор 2: Кликнете на “Open network stream”. Чекор 3: Внесете го линкот кој го…

Како да подесите Iptv на Коди

1. Стартувајте ја апликацијата Kodi и одберете Settings 2. Кликнете на Add-ons 3. Одберете Install from repository 4. Кликнете на PVR clients 5. Лизгајте надолу и одберете PVR IPTV Simple Client 6. Кликнете на Install 7. Почекајте додека не се инсталира PVR IPTV…

Како да ја подесите SS IPTV апликацијата на smart TV

SS IPTV е едноставна Smart IPTV, е плеер за повеќе намерни, SS IPTV апликацијата може да гледате iptv стримови од интернет на вашиот Smart TV   SS IPTV симнување на апликацијата   1. SS IPTV апликација за LG Од вашиот Smart TVLG smart tv, SS IPTV може да…

Како да подесите Iptv на Tivimate IPTV

Чекор 1 Отворее ја апликацијата и одберете Додај плејлиста (add playlist) Чекор 2 Одберете ја плејлистата и внесете ја листата која ја имате добиено од нас или одберете локална плејлиста доколку претходна ја имате симнато листата во m3u формат. Откако ќе завршите со…

Како да ја подесите Smart IPTV апликацијата на Smart tv?

Овој туторијал е наменет за LG Smart TV но може да биде ист процесот и за некој друг модел на Smart TV.   1 ===> инсталирање на апликацијата Smart IPTV на Smart TV Постојат 2 начина за инсталирање на апликaцијата, директно од LG продавницата…

Подесување на IPTV на Amazon Fire TV?

Smart IPTV на уреди со Android TV и Amazon Fire TV Android TV верзија на апликација сега е достапна на Google Play. Следете го овој линк за да ја инсталирате апликацијата. Доколку не е копматибилна со вашиот уред на Google Play, тоа значи дека вашиот уред не е Android…

Како да подесите iptv на Roku ?

Доколку сакате да користите Roku уред и сакате да ја користите услугата на Iptv Македонија Инструкции : Притиснете на Home копчето од вашиот далечински управувач за да го отворите главниот екран Лизгајте надолу и одберете Streaming Channels Лизгајте надолу и одберете…

Како да подесите IPTV на MAGBOX?

Овој туторијал ќе ви појасни како да го подесите уредот. За да можеме да го активираме уредот од ваша страна потребно е да ни ја доставите мac адресата при правење на нарачката. Отидете до внатрешниот портал од вашиот MagBox уред. Вклучете го вашиот уред и држете го…

Како да подесите IPTV на Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ?

Овој туторијал ќе ви ги објасни инструкциите за подесување за Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ( Apple TV уредот мора да биде 4 та генерација ) Iptv Македонија препорачува употреба на IPTV медија контролор, има неколку од овие достапни во App Store, овој…

Како да инсталирате ( IPTV.SH ) на ENIGMA 2 ( Со Putty )

Oва е инструкција за Enigma 2/ Linux инсталација, потребно е да имате инсталирано putty: 1- Одете до вашиот Enigma2 уред и земете ја вашата IP адреса Одете до SettingsSetupSysteemNetworkDevice SetupAdapter Подесувања И земете ја вашата IP адреса започнува со 192.168…….

Што доколку Iptv протокот е блокиран?

Зошто VPN? Пред да се одлучите да поставите iptv во вашиот дом проверете дали вашиот интернет провајдер дозволува да користите iptv, поточно дали истиот проток е блокиран. Тоа најчесто се дознава на тој начин што на пример не можете да ја отворите добиената листа или…

Како да поправите доколку Mag порталот е блокиран

Како да ја поправите Блокираната адреса на порталот на Mag уредот ‘СЕРВЕР II и СЕРВИС I. MAG уредите ги губат поставките за порталот по ажурирањето на уредот до најновата верзија на системскиот софтвер и тоа нема да им овозможи на корисниците да додадат адреси на…

Нов кориснички контрол панел за корисници

Откако преку емаил ќе го добиете линкот и корисничкото име и лозинката вие треба да се најавите во нашиот нов контролен панел или работна табла за корисници на нашата услуга. Откако ќе се најавите почената страна ќе изгледа како сликата подолу на која се појаснети…

Како да платите во банка или преку e-banking

За да извршите уплата за одредена iptv услуга потребна ви е наша трансакциска сметка. Инаку може да извршите уплата во било кој банка во Македонија. Кликнете на сликата за да ја видите во оригинална големина. Откако ќе извршите уплата, доставете ни слика од…