Колку интернет троши гледањето на Iptv телевизија?

HD Спортски канал – 1.26 GB од час.

HD Спортски канал2 – 1.44 GB од час.

SD Спортски канал – 842 MB од час.

SD Филмски канал – 270 MB од час.

SD Музички канал – 297 MB од час.

SD = 750K bps = 329.58 MB / Од час / 8 Часа на ден = 81.73 GB / Месечно

HD = 1 Mbps = 439.43 MB / Од час / 8 Часа на ден = 108.98 GB / Месечно.

Филмови и серии ( Vod )

Micro HD = 650 Kbps = 285.63 MB / Од час / 8 Часа на ден = 70.83 GB / Месечно.

HD = 1.4 Mbps = 615.21 MB / Од час / 8 Часа на ден = 152.57 GB / Месечно.

Сите овие бројки прикажани погоре преставуваат општа потрошувачка на интернет. Доколку вие имате неограничен интернет, тогаш овие бројки треба да ги игнорирате.

Дали ова беше корисно?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *