Како да ја подесите Smart IPTV апликацијата на Smart tv?

Овој туторијал е наменет за LG Smart TV но може да биде ист процесот и за некој друг модел на Smart TV.

 

1 ===> инсталирање на апликацијата Smart IPTV на Smart TV

Постојат 2 начина за инсталирање на апликaцијата, директно од LG продавницата, воедно е и најлесниот начин, или преку USB за истиот модел.

Инсталирање преку LG продавницата:

2 ===> Стартувајте ја апликацијата 

Стартувајте ја апликацијата, Сликата погоре прикажува слика од Smart IPTV интерфејсот. Она што сега не интересира е MAC адресата на Smart IPTV.

** Доколку вашата апликација не е активирана ќе биде потребно истата да ја купите. Доколку ја користите по прв пат имате можност за нејзино користење бесплатно во период од 7 дена**

3 ===> Подесување на апликацијата

За да го користите линкот од наша страна, прво што треба да направите е да го посетите линкот подолу

http://siptv.eu/mylist/

1. Внесете ја MAC адресата од вашиот Smart TV во полето под реден број 1.

2. Симнете го M3U (m3u_plus) линко од вашиот профил од нашата веб страна и истиот внесете го во полето број 2

3. Притиснете на копчето испрати ( Submit )

4. Доколку ги завршите сите подесувања исправно, ќе ви се појави порака “success …” со вкупниот број на тв канали.

B. Буквата B означува поле во кое можете да ја избришете вашата mac адреса.

4 ===> Гледај и уживај

Рестартирајте ја Smart IPTV апликацијата за да се прифатат дадените промени.

Откако ќе ја рестартирате аплиакцијата сега треба да се појават сите тв канали
Внимание: Доколку имате Samsung smart tv ќе приметите дека Samsung ја има отстрането Smart IPTV апликацијата од Samsung продавницата.
Доколку веќе имате купено IPTV претплата и инсталирано на Samsung smart tv,треба да го оневозможите автоматското апдејтирање на оваа апликација или да ја инсталирате истата преку USB.

Следете ги овие чекори за да го запрете/исклучите автоматското апдејтирање на вашиот SAMSUNG TV

  1. Одете до Settings.
  2. Одберете Support.
  3. Одберете Software Update.
  4. Одберете Auto Update.
  5. Одберете OFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *